21 Haziran 2017 Çarşamba


71 YILDA TÜKENMEMEYE ÇABA GÖSTEREREK TÜKETTİĞİM, ARKAMDA BIRAKTIĞIM ZAMAN DİLİMLERİNİN MUHASEBESİ

 

21 Haziran 1946, ilk çığlığım ile dünya sofrasına bağdaş kurmaya geldiğimi haykırdığım, sofraya, benden önce bağdaş kuranların ve benden sonra bağdaş kuracakların kattıklarına katkıda bulunma sözünü verdiğim gün. Dünya sofrasından, doğa’nın sunumlarından yararlandığım kuşku götürmez. Ancak, bu sofraya katkılarımın yeterliliği tartışmalı. Bunu değerlendirecek, aşağıdaki zaman dilimlerini benimle birlikte tüketmiş olan yakınlarım, dostlarım, arkadaşlarımdır. İnsan, hem tükettikleri,hem de ürettikleri, yarattıkları açısından  doyumsuz bir varlık. Varolanla yetinmemek, insanın doğasının gereği ve ilerlemesinin motoru.

 

Bugün 21Haziran 2017. 21 Haziran 1946’da, ilk çığlığım ile başladığım tüketim eylemim ile, söz verdiğim katkı sözümü sürdürmek için, yeni bir başlangıç. 71 yıl önceden tek farkı, eylem ve sözümün daha bir bilinçle yüklü olmasıdır. Bu 71 yılımın varolmasının baş aktörleri ve evrendeki bu yolculuğumda bana 41 yıl eşlik eden, üzerime titreyen, parmağım taşa takılsa yüreği paralanan ve 30 yıl önce,1987’de son yolculuklarına çıkmış olan ana-babamdır.  Onları doğum günümde saygı ile,sevgi ile anıyor ve bir kez daha 41 yıl eylemli olarak, sonrasında ise üzerimden eksik etmedikleri koruyucu kanatları için teşekkür ediyorum. Soluk aldığım sürece Onlar’ı onları anarak yaşatma kararlılığımı sürdüreceğim. Bu yetmiş yıllık ömrümün tümünü yada, doğum tarihlerine bağlı olarak bir bölümünü paylaştığım ağabeyim ve kardeşlerime, bu 71 yılın 35 yılını paylaşmakta olduğum yaşam yoldaşıma, 34 yılını birlikte yaşamakta olduğum oğluma, 8 yılını yaşamakta olduğum gelinim ve 6,4,2 yılını yaşamakta olduğum torunlarıma, ilk okulda, 5, ortaokulda 3, lisede 3, yükseköğretimimde 4 yılımı paylaştığım okul arkadaşlarıma, 44 yıllık meslek yaşamımda birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğum öğrencilerime ve meslektaşlarıma, yaşamımın 71 yılında değişik halkalarında birlikte olduğum dostlarıma, benim ile paylaştıkları ve benden esirgemedikleri bedensel ve beyinsel emekleri için binlerce teşekkürler.

 

İşte bu 71 yılda tükenmemeye çaba göstererek, arkamda bıraktığım zaman dilimleri.   

 

                   71  Yıl,

                 852  Ay,

              3.692  Hafta,

            25.915  Gün,

          631.960  Saat,

     37.917.600  Dakika,

2.275.056.000  Saniye,

 

Daha nice saniyeleri, dakikaları, saatleri,günleri, haftaları, ayları ve yılları sizlerle birlikte yaşamak ve paylaşmak dileklerimi iletiyorum. Sağlıklı olalım,mutluluk üretelim ve gönlümüzden sevgiyi,dudaklarımızdan tebessümü hiç eksiltmeyelim. Paylaşarak azaltacağımız acılarımız hiç olmasın, katılarak çoğaltacağımız mutluluklarımız bol olsun. 21.06.2017

Mustafa Altıntaş

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder